/*end add*/


Polybeton, een trend in moderne woningen!

Polybeton, een trend in moderne woningen!

IMG_0640

Vandaag de dag kiezen klanten, die in moderne stijl bouwen, meer en meer voor een gepolierde beton (polybeton) als afgewerkte vloer.
Hiermee creëert men een zeer strak geheel wat de woning een zeer modern karakter geeft. In onderstaand voorbeeld is gewerkt met vloerverwarming in de polybeton. Dit kan mits toepassing van de nodige uitzettingsvoegen, nodig om de temperatuurschommelingen te kunnen opvangen. Op deze manier geven wij mee waar de vloer moet scheuren, namelijk in de voegen die wij op voorhand voorzien hebben en niet op andere plaatsen.

Ook zonder vloerverwarming zullen er uitzettingsvoegen voorzien worden teneinde eventuele zettingen te kunnen opvangen.

 

IMG_0788Daar waar constructieve zettingen kunnen optreden, zoals bv hier een kolom, zullen er de nodige zettingsvoegen moeten voorzien worden.

Hou er wel altijd rekening mee dat het polieren op grote oppervlakten zo goed als perfect kan uitgevoerd worden, hoeken en hindernissen moeten bijgewerkt worden met de hand. Hou er rekening mee dat dat aanleiding kan geven tot wat grovere structuur, haarscheurtjes en kleine kleurverschillen op sommige plaatsen.

Het is tenslotte van origine dan ook een vloer die zijn toepassing vond in de industrie!

 

IMG_0789

Het uitzicht van uw vloer kan ook gepersonaliseerd worden dmv toevoeging kleurstoffen. Op die manier kan gekozen worden voor beton naturel en verschillende andere kleuren.

Door toepassing van moderne, warme materialen bv hout kan een zeer mooi geheel creëren! Polybeton geeft op zich een kil en strak geheel maar door te kiezen voor warme kleuren en materialen als meubilair en decoratie kan m’n toch een zeer mooi interieur verkrijgen.

Bovendien is deze vloer zeer onderhoudsvriendelijk!