BEN-woning

Wat houdt een BEN-woning of lage-energiewoning precies in?


Een BEN-woning is een traditionele woning met een aantal economisch verantwoorde investeringen:

 • Verbeterde isolatie over de volledige isolatieschil van de woning.
 • Alternatieve energiebronnen zoals:
  – een zonneboiler
  – een geothermische warmtepomp
  – fotovoltaïsche zonnepanelen
 • Aanpakken van de zwakste schakels in de isolatieschil: 3-dubbele beglazing, verbeterde raamprofielen,…
 • Beperking oververhitting dmv zonnewering, aangepaste beglazing…
 • Optimaliseren van de ventilatie in de woning door middel van een systeem C+ EVO II of systeem D met warmterecuperatie.
 • Luchtdicht bouwen: nog meer dan de dikte van de isolatie is de luchtdichtheid van de woning van uiterst belang om een laag energieverbruik te kunnen garanderen.

Vanaf het eerste gesprek wordt er rekening gehouden met factoren die een invloed hebben op de energiezuinigheid van uw woning zoals compactheid, oriëntatie, beglazing,…

Waarom een BEN-woning of lage-energiewoning?


U wenst een woning te bouwen waarbij u zichzelf beschermt tegen de steeds stijgende energieprijzen door nog beter te gaan isoleren in combinatie met het aanwenden van duurzame, alternatieve energiebronnen.

Bouwatelier bouwt op uw wens zowel woningen aan de huidige norm alsook meer en meer lage-energiewoningen. Een ben-woning is namelijk GOEDKOPER dan een woning gebouwd aan de huidige wetgeving.

U leest het goed: uw ben-woning is goedkoper, vandaag én morgen! Dat gegeven doet veel klant beslissen om mee in dit verhaal te stappen. Een woning bouwt u namelijk niet alleen vandaag maar het is een investering voor de rest van uw leven.

Wij weerleggen graag de publieke opinie dat een traditioneel gebouwde woning minder snel zou voldoen als lage energiewoning dan een skelet– of massiefbouw. Zelfs het omgekeerde is waar, een traditionele woning scoort beter inzake isolatie– en energiepeil.

Bouwatelier loopt voor op de huidige norm en bouwt uw woning met een E-peil lager dan 30. Deze investering rendeert vanaf de eerste maand kredietaflossing, niet pas binnen 10 jaar!

Onze BEN-woning is vandaag de slimste keuze! Extra tegemoetkomingen voor wie op standaard wil voorlopen kan u zien terugvinden onder de vorm van premies, serieuze korting op uw onroerende voorheffing én een extra korting op uw woningkrediet!

Ook uw bank vindt een BEN-woning een slimme zet: Een BEN-woning heeft een hogere marktwaarde vandaag én morgen. Bovendien heeft de BEN-bouwer een veel lagere maandelijkse last te betalen, daar u bij een standaardwoning met lasten geconfronteerd wordt die alsmaar duurder worden. Denk maar aan de actuele stijging van gas en elektriciteit.

Als aanmoediging om voluit voor BEN te kiezen, bieden ook al bepaalde banken u een extra voordelig BEN-krediet. Er is ook sprake van een verzekering gewaarborgd inkomen voor BEN-bouwers.

Ook interesse hoe we dit aanpakken?